Ești invitat la un eveniment de zile mari, în stil elegant? Ești entuziasmat și vrei să mergi, dar îți dai seama că ai în șifonier doar costume și câteva smoking-uri vechi și prăfuite…Noi te ajutăm!

Iată tot ce trebuie să știi despre smoking-uri!

Când purtăm la smoking cravata neagră și când pe acea albă?

Cravata albă și cravata neagră presupune accesorizarea unui smoking. Cravata albă este cea mai formală și, de obicei, se adugă ca accesoriu la ținută, atunci când mergi la o gală, o operă sau o nuntă mai scumpă. Cravata neagră este la fel de formală ca cravata albă, doar că este și destul de elegantă. Cravata neagră se potrivește cu un smoking clasic negru, o jachetă, pantaloni cu o bandă satinată pe margine. Dacă evenimentul este unul semi-formal, atunci un frac accesorizat cu o cravată neagră este alegerea potrivită.

Care este diferența dintre un costum și un smoking?

Există mai multe diferențe dintre un costum și un smoking. Iată câteva dintre ele:

  • În general, un smoking este mai formal decât un costum. Un frac este îmbrăcat doar seara și ar trebui purtat doar la evenimente speciale. Smokingul nu ar trebui să fie purtat înainte de ora 17:00.
  • Un costum poate fi croit din mai multe culori. Ele pot fi, de asemenea, realizate din țesături obișnuite. Un smoking este de obicei croit în nuanțe de negru sau albastru întunecat, deoarece culoarea neagră este asociată cu superioritate și cultură.
  • O jachetă de smoking este croită cu rever ascuțit sau șal. Reverul are o curbă continuă fără pauze sau puncte care au atins vârfurile. Astfel, un smoching are reverele de vârf îndreaptate în sus spre umeri. Costumele au un rever de vârf, fie un rever care are “crestături”, unde se conectează partea inferioară a gulerului și partea superioară a reverului. De asemenea, un rever de la costum este fabricat din aceeași țesătură ca a sacoului, dar reverul smoching-ului este făcut din satin, fie din mătase.
  • Un smoking nu are buzunare îndoite, făcându-le mai elegante pentru evenimentele oficiale. Un costum are buzunare mai mari la sacou.
  • Pantalonii la smoking diferă de pantalonii de la costum, prin faptul că aceștea prezintă o dungă sau panglică pe partea laterală a piciorului care se potrivește cu reverele jachetei.
  • Un costum este mai flexibil în garderobă decât un smoking. Costumul îți permite să alegi diferite combinații de culori. Un smoking este destul de rigid.
  • În cele din urmă, un smoching este mai scump decât un costum.

 

Pot purta un smoking ca costum?

Nu. Un smoking nu se poartă ca costum. Costumele pot fi purtate oriunde, pe când smoking-urile doar la ocazii speciale, deoarece ele sunt cu mult mai formale.

Ce fel de cămașă trebuie să port la smoking?

Cămașa purtată la smoking trebuie să fie doar de culoare albă, fie că cu guler de tip clasic sau guler wing/aripă. Indiferent de cămașa albă aleasă, o mare atenție trebuie să atragi asupra manșetei, trebuie să fie de tip franceză.

Câte butoane ar trebui să aibă o jachetă smoking?

Spre deosebire de costum, o jachetă de tip smoking, trebuie să aibă un singur buton. Acesta este semnul unui adevărat sacou smoking.

Ce fel de pantofi ar trebui să port cu un smoking?

Un pantof negru este considerat perfect de purtat cu un smoking. Modelul cel mai potrivit de pantofi sunt pantofii oxfords, care au o față frontală mică, fără fixare și un călcâi mic.

Acum ai răspuns la toate întrebările legate de un smoking, poți merge să-ți alegi ținuta. Petrecere frumoasă!